Nieuwsarchief

Microsoft brengt Zune-software naar iPhoneMicrosoft zou van plan zijn om de muziekdiensten van de Zune voor de iPhone te lanceren. Eerder bevestigde Microsoft CEO Steve Ballmer al dat het bedrijf van plan is om de Zune-software voor Windows Mobile uit te brengen.

Microsoft lijkt zich met het Zune-platform steeds meer te focussen op de diensten achter de draagbare mediaspeler zelf. Eerder vertelde Microsoft CEO Steve Ballmer al dat het bedrijf plannen heeft om de Zune-software Windows Mobile te brengen. Nu gaan er ook geruchten dat Microsoft de Zune-services voor de iPhone en iPod touch uit wil brengen. Als dit de waarheid blijkt te zijn dan lijken de dagen voor de Zune-mediaspeler geteld. De Zune HD zou de concurrentie aan moeten gaan met de iPod touch, maar met het lanceren van de Zune-services voor Apple's smartphones en mediaspelers lijkt Microsoft het bijltje er bij neer te gooien. Een medewerker van Microsoft zou zelfs gezegd hebben dat Zune een audio- en video-service van Microsoft is. Hiermee lijkt het vrij zeker dat het Zune-platform als dienst verder gaat, in plaats van als mediaspeler.

Of de software op de iPhone uitgebracht kan worden lijkt allerminst zeker. Apple zou hiervoor eerst toestemming moeten geven. Aangezien de Zune-winkel downloads voor audio en video biedt, is het een concurrent voor de iTunes Store. Het lijkt daarmee onwaarschijnlijk dat de Zune-software naar de iPhone komt. Er is tevens nog niets officieels aangekondigd. Microsoft zou overigens eerst nog de Xbox geschikt willen maken voor de Zune-software.

Org. artikel : All About Phones
Geschreven door : Bauke Schievink

Jaar begint slecht voor Microsoft’s Zune

Jaar begint slecht voor Microsoft’s Zune

door onze redactie
AMSTERDAM -  De digitale muziekspeler Zune van Microsoft is het nieuwe jaar begonnen met opstartproblemen. Gebrekkige software heeft de eerste generatie 30GB versie van de muziekspeler verlamd.

Duizenden consumenten wereldwijd melden dat hun apparaat niet meer opstart, het bevriest zodra het startscherm in beeld verschijnt. In Nederland is de muziekspeler overigens nog niet op de markt verschenen. Microsoft introduceerde de Zune in 2006 als antwoord op de populaire iPod spelers van Apple. 

Op fora wordt volop gediscussieerd over de oorzaak van de problemen. Sommige bezitters menen dat de problemen ontstaan doordat het de eerste keer is dat de Zune zijn kalenderfunctie vernieuwt na een schrikkeljaar.

Microsoft schrijft op de Zune Insider website dat het sinds de vroege ochtend van 31 december op de hoogte is van de problemen. Het technische team is direct aan de slag gegaan en heeft het probleem inmiddels opgelost. De interne klok was inderdaad de oorzaak. Op Zune Insider staat stap voor stap uitgelegd hoe bezitters hun bevroren muziekspeler kunnen ontdooien.

Categorieën

Geen Categorieën gevonden.

Populaire Auteurs

Geen Populaire Auteurs gevonden.
Geen Populaire Artikelen gevonden.